Riool ontstoppen Utrecht

In Utrecht helpt J.G. Riooltechniek u graag met het ontstoppen van de riolering wanneer u met een verstopping te maken krijgt. We leggen ons namelijk al zo’n twintig jaar toe op het verhelpen van rioolverstoppingen. Heeft u een verstopte afvoer of een verstopt riool? Bel 085 - 106 15 13 of geef uw opdracht door via het contactformulier. Dan komen we zo snel mogelijk naar u toe.Een riool ontstoppen wordt wenselijk wanneer het afvalwater niet, of erg langzaam doorloopt. U kunt een verstopping herkennen aan een borrelend geluid in het riool, een vieze rioollucht of een niet goed doorlopende afvoer.

Een verstopt riool ontstoppen

Iedereen maakt dagelijks veelvuldig gebruik van het riool. Meestal staan we niet stil bij het belang van een goed werkende riolering tot er problemen ontstaan. Uiteraard hoeft u het daar niet op aan te laten komen. Sommige rioolproblemen zijn weliswaar lastig te vermijden, toch kunt u het risico op een verstopping wel degelijk verkleinen door eens in de zoveel tijd uw riolering preventief te laten reinigen.

Vanzelfsprekend bieden we u ook een helpende hand wanneer u toch te maken krijgt met een verstopping. Voor iedere verstopping hebben we namelijk een passende oplossing. Afhankelijk van het type verstopping werken we met een hogedrukmachine en een veermachine. Hogedrukreiniging gebruiken we vooral bij brede afvoerbuizen, bij smalle afvoerbuizen met veel bochten maken we meestal gebruik van de veer.

Waardoor raakt een riool verstopt?

Een afvoerbuis kan gemakkelijk verstopt raken door een verkeerd gebruik van de afvoer en de riolering. Mensen spoelen tegenwoordig van alles door het toilet: grote hoeveelheden toiletpapier, dameshygiëne, vochtige doekjes, etensresten en allerlei andere dingen. Het riool is hier doorgaans niet op berekend. Het dus niet zo gek dat ons eigen gedrag soms resulteert in een verstopping.

Door het riool te gebruiken op de manier zoals het bedoeld is zijn de meeste verstoppingen overigens gewoon te voorkomen en is ontstoppen niet zo snel nodig.

Verstopping door boomwortels of een verzakking

Natuurlijk zijn er meer mogelijke oorzaken voor een verstopping. Oorzaken waar u niet altijd even veel invloed op heeft. Naast het ophopen en aankoeken van vuil in afvoerbuizen kan een verstopping ook het gevolg zijn van een ingegroeide boomwortel of een verzakking van het riool.

Met name oudere rioolstelsels zijn kwetsbaar voor ingegroeide wortels en verzakkingen. Bij een verzakking van de bodem of wanneer de bodem verstoort wordt door werkzaamheden kan het zijn dat het riool niet langer goed ligt. Een riool dat niet goed ligt leidt gemakkelijker tot problemen als stankoverlast en lekkages omdat deze minder goed doorloopt. Heeft u rioolproblemen door een verzakt riool? Wij brengen de situatie graag voor u in kaart om te kijken hoe het riool herstelt kan worden.

Ook verstoppingen door ingegroeide boomwortels zien we vaker bij oudere rioleringen. Met de tijd worden de verbindingen waarmee de stukken buis zijn verbonden steeds kwetsbaarder. Zo zien we regelmatig dat planten en bomen, die met hun wortels op zoek zijn naar voedingsstoffen, dwars door deze verbindingen heen groeien en op die manier een verstopping veroorzaken.

Schakel in Utrecht J.G. Riooltechniek in voor het ontstoppen van uw riool

Wat de oorzaak van uw verstopping ook mag zijn, wij helpen u graag bij het ontstoppen van het riool. We zijn zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag bereikbaar bij rioolproblemen. Maar ook wanneer u het riool preventief wilt laten reinigen of wanneer u bijvoorbeeld last heeft van rioolvliegjes kunt u gebruik maken van onze rioolservice. Bel 085 - 106 15 13 voor een afspraak of maak gebruik van het contactformulier om uw opdracht door te geven. Dan komen we snel naar u toe.