Methodes rioolinspectie

Het komt vaak voor dat de ligging en het verloop van het riool onbekend zijn. Hierdoor moesten wij in het verleden soms meerdere gaten graven om zo de riool leidingen op te sporen en de leidingloop te bepalen voordat het probleem verholpen kon worden. Dankzij ons detectie systeem (Navitrack van Ridgid) is dit probleem verleden tijd. Met behulp van de informatie op het beeldscherm met betrekking tot diepte, hellingshoek, richting en afstand van de zender zijn wij in staat om nauwkeurig de ligging en het verloop van het riool bepalen en daarmee de locatie van het probleem. Hierdoor zijn minimale graafwerkzaamheden nodig om uw probleem te verhelpen!

Leiding inspectie

Met behulp van ons leiding inspectie systeem (Seesnake van Ridgid) zijn wij in staat om nauwkeurig te bepalen wat de oorzaak van het probleem is. Bijvoorbeeld of er sprake is van een verzakking, wortelingroei of een ophoping van het een of ander. Het leiding inspectie systeem bestaat uit een mobiel camera systeem, waarbij de camera zich bevindt aan het einde van een duw-/signaalkabel. Doormiddel van de kabel kan de camera de riolering ingebracht worden. De beelden worden vervolgens doorgestuurd naar een draagbaar beeldscherm. Door te achterhalen wat het probleem is, lossen wij niet alleen uw probleem op, maar kunnen wij ook de oorzaak van het probleem aanpakken. Hierdoor is de kans op herhaling kleiner.

Rookdetectie

Stankoverlast is een erg vervelend probleem en de oorzaak is vaak lastig te achterhalen. stankoverlast wordt vaak veroorzaakt door droogstaande putjes of gebarsten of gebroken leidingen. Met behulp van ons rookdetectie systeem is de oorzaak van het probleem gemakkelijk op te sporen. Door rook in het rioleringsstelsel te blazen en te kijken waar de rook te voorschijn komt, kan worden geïndetificeerd waar het probleem zich bevind. Op de plekken waar rook tevoorschijn kan komen is namelijk een open verbinding met het riool, daar kunnen we dus de oorzaak van de stankoverlast vinden.