Teamfoto Twentyfourseven service
Werkzaam in Utrecht, hoofdvestiging Naarden

Rioolvliegjes bestrijden in Utrecht

Vindt u kleine zwarte vliegjes in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Het is mogelijk dat u te maken heeft met rioolvliegjes die omhoog komen vanwege een rioolprobleem. Wacht niet langer en start met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

Het is gebruikelijk dat de rioolvliegjes afkomstig zijn uit het riool, zoals de naam al aangeeft. De vliegjes halen hun voedsel uit vocht en rottend afval en zijn in staat om tot 200 eitjes per dag te leggen. Voordat u zich kunt richten op het bestrijden van de rioolvliegjes, is het belangrijk om het rioolprobleem op te lossen.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Utrecht en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Twentyfourseven service

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rioolvliegjes bevinden zich vaak rondom vochtige plekken waar voedingsrijk stilstaand water met bacteriën aanwezig is, zoals rioolwater. Hier vinden de vliegjes een geschikte plek om hun eitjes te leggen. Op vochtige locaties in schuren of garages, vochtige kieren of hoeken, vuilnisbakken, putjes en verstopte hemelwaterafvoeren, kunnen rioolvliegjes soms buiten het riool voorkomen.

Snel actie ondernemen

Er zijn meerdere redenen waarom het belangrijk is om de rioolvliegjes te bestrijden. Realiseer u dat de rioolvliegjes niet vanzelf verdwijnen en gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daarbij komt dat deze vliegjes zich ontzettend snel vermeerderen, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Om de vliegjes effectief te bestrijden, is het van belang om te weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes zich bevinden.

Doorgaans vindt u deze eitjes in de nabijheid van een lekkage of verstopping in het riool, daarom is het verstandig om extra aandacht te besteden aan toiletten en afvoerputjes. Om te controleren of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte overlaat, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes zijn, zullen ze omhoog vliegen en aan het tape vastkleven. Indien de vliegjes zich voornamelijk verzamelen in een bepaalde hoek of kier, is het ook mogelijk om de plakbandtest te gebruiken.

Indien u er niet in slaagt om van de rioolvliegjes af te komen, is de kans groot dat ze blijven terugkomen. Het is niet mogelijk om de vliegjes kwijt te raken zolang het rioolprobleem niet is verholpen. Wanneer zich dit voordoet staan wij voor u klaar. U kunt ons bereiken via 035 204 8828 voor een blijvende oplossing door Twentyfourseven service.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Twentyfourseven service via 035 204 8828 of via onderstaand offerte formulier.


Twentyfourseven service staat voor u klaar in Utrecht
Over ons

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8828

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100