Teamfoto Twentyfourseven service
Werkzaam in Utrecht, hoofdvestiging Naarden
Hoe kunt u een defect riool detecteren en uw stappen Redactie, 9 maart 2024
Twentyfourseven service: uw ervaren rioleringsbedrijf in Utrecht!

Een goed functionerend rioolstelsel is onmisbaar voor iedere woning. Helaas kunnen er soms defecten optreden die schade veroorzaken. Hoe kunt u dit herkennen? En wat is de correcte aanpak?In dit artikel worden verschillende aanwijzingen besproken die duiden op een beschadigd riool en wat de mogelijke oplossingen zijn. Zo bent u goed voorbereid om snel in te grijpen bij problemen.

Hoe u een defect riool kunt herkennen

Er zijn verschillende problemen die kunnen wijzen op een defecte riolering. Hierbij kunnen er kleine problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, hoeft u zich nog geen zorgen te maken over een defecte riolering. Als de problemen blijven voortduren, is het verstandig om een rioolinspectie te overwegen.

Naast verstoppingen kan er ook sprake zijn van een totaalverstopping, te herkennen aan overstromingen rond de afvoerputjes in uw woning. Dit wijst ook op een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstopping hebben een kapot riool als oorzaak. Als u over een kelder beschikt, kan bij een kapotte riolering water of schimmel voorkomen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In zulke gevallen is het belangrijk om een inspectie of reparatie uit te laten voeren.

Hoe ontwikkelt zich schade aan het riool?

Een riool kan door diverse redenen defect raken. Zowel interne als externe factoren spelen hierbij een rol. De slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan leiden tot problemen. Ook schade door slecht weer is een risicofactor. Bij een toename van druk op het riool kan dit resulteren in scheuren in het systeem.

Het riool kan van de gevel afscheuren of binnenin barsten door druk op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen tevens zorgen voor een defect riool. In deze situaties is het aan te raden om een rioolinspectie te laten uitvoeren voordat men begint met de reparaties.

Waarom zou u overwegen uw riool te laten inspecteren?

Er zijn professionals met speciale apparatuur om problemen met het riool op te sporen. Als het riool wordt geïnspecteerd, wordt duidelijk waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. Zo’n inspectie kan op twee manieren, met een rioolinspectiecamera of met rookdetectie.

Een unieke camera, de riooldetectiecamera, kan het rioolsysteem analyseren en problemen identificeren. Het rookdetectie-apparaat spuit rook in het riool en controleert dan of die rook op specifieke plekken in de riolering verdwijnt. De plek waar de rook niet meer zichtbaar is, geeft waarschijnlijk aan waar het lek in het riool zit.

U kunt laten controleren of uw riool moet worden gerepareerd

Denkt u dat uw riool kapot is? Of heeft u regelmatig gedoe met uw afvoer?Wij helpen u verder! Neem contact op met Twentyfourseven service via 035 204 8828 en plan een afspraak in. Daarbij staan we voor u klaar om u te helpen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8828

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100