Teamfoto Twentyfourseven service
Werkzaam in Utrecht, hoofdvestiging Naarden
Problemen met uw rioolleidingen Redactie, 5 januari 2024
Twentyfourseven service: uw ervaren rioleringsbedrijf in Utrecht!

Wanneer er in uw woning een onaangename rioolgeur aanwezig is, kan er sprake zijn van een probleem met de rioolleidingen. Om te starten kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Het reinigen van de sifons kan mogelijk de geur verhelpen. Mocht de geur aanhouden, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om onmiddellijk een professionele rioleringsdienst in te schakelen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. Het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf de handen uit de mouwen hoeft te steken.

Redenen waarom uw riool een onaangename geur verspreidt

Als er een onplezierige geur in uw woning hangt, kunnen er problemen zijn met uw rioolleidingen, aangezien rioolleidingen verschillende oorzaken kunnen hebben voor stankoverlast. Verschillende oorzaken kunnen leiden tot rioollucht in uw huis, namelijk:Beschadigingen of verzakkingen door werkzaamheden kunnen leiden tot scheuren in de riolering van uw woning, waardoor rioollucht in uw huis kan komen.

Hoe ontstaat de geur: verstopping in de afvoer

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit erop wijzen dat u te maken heeft met een verstopte leiding. Indien het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit wijzen op een mogelijke verstopping in de leiding. Hierdoor kunnen onaangename geuren in uw huis blijven hangen omdat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan ook voorkomen dat niet een leiding maar het riool zelf geblokkeerd is. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te krijgen.

Is er een mogelijk lek in uw afvoerleidingen?

Als er een lek is in uw afvoer, kan verontreinigd water en de daarmee gepaard gaande vieze geur uw huis betreden. Dit kan resulteren in hinderlijke stank en uiteindelijk in waterschade. Het is daarom belangrijk om een rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u uw afvoer correct kunt ontluchten

Zorg ervoor dat uw afvoer voldoende kan ontluchten. De gebruikelijke werkwijze hiervoor is een pijp die uitkomt op het dak van uw huis. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Houd uw huis vrij van rioolgeur door de afvoer regelmatig te laten doorstromen

Een waterslot, dat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet via de afvoer van de wc uw huis kan binnenkomen. Als een afvoer lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot uitdrogen, waardoor de rioollucht ongehinderd uw huis kan binnenkomen. Door regelmatig water door de afvoeren te spoelen, kunt u voorkomen dat dit gebeurt.

Houd uw rioolleidingen fris en geurvrij

Er zijn diverse oorzaken voor een rioollucht in uw huis. Het komt regelmatig voor dat verstoppingen worden veroorzaakt door etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Door uw afvoerputjes regelmatig schoon te houden, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8828

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100