Teamfoto Twentyfourseven service
Werkzaam in Utrecht, hoofdvestiging Naarden
Kom af van die vervelende rioolvliegjes Redactie, 7 januari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Utrecht en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Twentyfourseven service

Aalputmotjes of motmuggen, zo worden rioolvliegjes ook wel genoemd. In het geval van overlast door deze rioolvliegjes, kan er sprake zijn van een onderliggend rioleringsprobleem. Indien u deze rioolvliegjes waarneemt, is het raadzaam om direct in actie te komen.

Wat zijn de eigenschappen van rioolvliegjes?

Deze insectjes, die meestal tussen de 1,5 en 7 millimeter groot zijn, kunnen via de kleinste openingen in uw huis terechtkomen. Met hun behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam, vallen deze insecten op. Daarnaast hebben ze grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Hoewel ze slechts drie weken leven als volwassen insecten, kunnen deze kleine vliegjes zich snel vermenigvuldigen.

Meestal legt een vrouwtje 100 tot 200 eitjes per keer, vaak in rottend organisch afval of stilstaand water. De larven komen na twee dagen uit en ontwikkelen zich binnen twee tot zes weken tot volwassen rioolvliegjes. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Terwijl ze rustig zijn gedurende de dag, worden ze actief en beginnen ze zich te voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Meestal wordt een plaag van rioolvliegjes in huis veroorzaakt door een probleem met de riolering, vooral wanneer er kapotte leidingen zijn. Lekkende gootstenen of verstopte toiletten trekken deze insecten aan.

Hoe krijg je rioolvliegjes weg?

Het is belangrijk om de broedplaatsen te achterhalen om een plaag aan te pakken, doorgaans in stilstaand water of verontreinigd organisch afval. Als u rioolvliegjes opmerkt, is het essentieel om direct actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Bij reparaties kunt u de hulp van deskundigen inschakelen om het probleem op te lossen.

Broedplaatsen zijn meestal te vinden op locaties die in verbinding staan ​​met het rioolsysteem, zoals verstopte of langdurig niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis zijn er ook andere gebieden waar broedplaatsen mogelijk zijn, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat, is het van cruciaal belang om hygiëne te handhaven.

Verhelp snel rioolproblemen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Het is ook aan te raden om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat voedsel dat ermee in aanraking komt direct wordt weggegooid.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8828

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100